Cum sa-i faci fata starii de mahmureala ?

Nu cred ca exista persoana care sa nu se fi trezit dupa bautura,macar o data, cu o stare de mahmureala si sa nu regrete fiecare gram de alcool consumat anterior. Consider ca am ajuns in punctul in care alcoolul are un factor important in viata unora,in special in cea a tineretului din ziua de azi. Dupa cum spune vorba ” dupa bine vine si rau”,  dupa starea de bine pe care de multe ori ti-o ofera alcoolul, totodata mai vine la pachet cu o stare ingrozitoare in urmatoarea zi,manifestandu-se de cele mai multe ori  prin dureri de stomac,dureri de cap sau prin afectarea bunei dispozitii. Fara a mai sta la taclale, mai jos o sa va prezint cateva sfaturi care pot  ajuta la diminuarea mahmurelii sau chiar la indepartarea ei!

Cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa sari peste starea de mahmureala de a doua zi

 1. Unul dintre cel mai important si cunoscut factor este evitarea amestecarea bauturilor alcoolice. Daca primul pahar a fost de vodca, atunci continua pana la ultimul tot cu vodca! Adeseori amestecarea bauturilor provoaca dureri de cap sau de stomac (cred ca ati simtit asta urmatoarea zi cum stomacul isi face de cap).
 2. Ai grija cum bei si cu cei bei bauturile. Este recomandat ca taria sa fie bauta simpla, fara a combina cu sucuri sau energizante! Chiar daca pe moment asta pare o idee proasta,iti garantez eu ca a doua zi te vei gandi mai mult la asta!
 3. In cazul tariei va mai recomand sa o “stingeti” cu apa, astfel v-ati scuti stomacul de dureri urmatoarea zi.
 4. Este recomandat ca in timp ce bei sa faci miscare, cred ca vi s-a intamplat macar odata sa stati la un pahar si cand te-ai ridicat ai primit K.O de la alcool.
 5. Cand simti ca nu mai poti desi inca ai dorinta de a mai bea unul,renunta! In acest caz mai poti incerca sa vomiti, prin celebra introducere a degetelor in gat, de cele mai multe ori acest lucru iti va face loc pentru alte pahare!
 6. Incearca sa nu fumezi prea mult!
 7. Este important ca inainte de a servi primul pahar sa ai stomacul plin.

Sfaturi care ajuta la diminuarea starii de mahmureala de dupa bauta

Mahmureala

 1. Te-ai trezit dupa o seara incendiara, te simti rau. Primul lucru care este indicat sa te duci la baie si sa descarci ce ai acumulat cu o seara inainte.
 2.  Urmatorul lucru care iti va trece prin minte va fi cafeaua, nu este indicata deoarece iti accentueaza starea de mahmureala.
 3. Evita sucurile acidulate, incearca sa bei cat mai multa apa chiar daca pe moment iti face mai rau.
 4. Incearca sa dormi cat mai mult, astfel elimini alcoolul ramas in sange,
 5. Un alt lucru care iti va ajuta la diminuarea starii de mahmureala este un dus rece sau fierbinte in functie de temperatura corpului (in caz ca iti e frig este indicat unul cald si invers).
 6. Unii considera ca elimina mahmureala tot cu ajutorul alcoolului,ce-i drept functioneaza dar doar odata la cateva baute.
 7. Este important ceea ce mananci, dupa ce cu o seara in urma ti-ai umplut stomacul cu alcool este recomandat sa mananci mancaruri usoare.
 8. Unii mai  considera muraturile un remediu, la mine nu functioneaza, probabil la unii dintre voi va functiona.

Party, Mahmureala

Sper ca ti-au fost de folos sfaturile de mai sus si te-au ajutat sa elimini sau cel putin sa diminuezi inamicul nr.1 (mahmureala) cu care ai ocazia sa te intalnesti in urmatoare de zi dupa ce ai servit cateva pahare, care de multe ori se intampla sa depaseasca limita! Totodata daca aveti alte sfaturi/ideei care considerati ca fac fata mahmurelii va astept cu un comentariu!

 

Da mai departe

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *